Blog Taekwondo Oosterhout

Blog Taekwondo Oosterhout

Mohamed Amine Negro geslaagd voor de zwarte band

NieuwsGeplaatst door Mohamed Aarab 15 dec, 2014 22:07

Zondag 14 december 2014, Mohamed Amine Negro is geslaagd voor zijn eerste dan, de zwarte band. Het examen vond plaats in Zetten, waar hij werd beoordeeld door drie examinatoren van de Taekwondo Bond Nederland. Hij slaagde overtuigend.

Zondag 14 december heeft Mohamed Amine examen gedaan voor zijn zwarte band. Dit examen werden gehouden in Zetten. Na een intensieve training mag Mohamed Amine zich Taekwondoka 1ste Dan noemen. Mohamed Amine zijn partner en broer Ismail Negro hebben het uitstekend gedaan. Met een handjevol supporters op de tribune, moest het wel lukken.

Tijdens het examen worden vijf onderdelen van Taekwondo getest. Allereerst wordt de kennis over Taekwondo en de Koreaanse benamingen van de technieken getest door middel van een theorie-examen, Mohamed Amine hoeft deze laatste niet te doen, hij heeft een vrijstelling gehad omdat hij een podium plaats heeft gewonnen bij een G1 toernooi. Daarna moeten de deelnemers verschillende stijlfiguren lopen die worden beoordeeld door de jury. Daarbij gaat het erom dat explosiviteit en technische uitvoering optimaal samenvallen.

Het derde examenonderdeel is een eenstapsparring waarbij de kandidaat zichzelf op verschillende manieren verdedigd tegen diverse aanvallen, stoten, trappen en grepen. Ook het Olympische sparring is hierbij een onderdeel.

Het laatste onderdeel van het examen is de breektest. Daarbij moeten de kandidaten houten planken doortrappen om zo hun techniek en kracht te demonstreren. De vele voorbereidingsuren van Mohamed Amine Negro werden beloond. Onderdeel na onderdeel werd door hem goed afgerond, waardoor hij aan het eind van de dag een welverdiende zwarte band omgeknoopt kreeg.

Foto's: http://foto.taekwondo-oosterhout.nl/#!album-214

  • Reacties(0)//blog.taekwondo-oosterhout.nl/#post210